Biografije

Molly Montgomery

Molly Montgomery

Moli Montgomeri je nerezidentni saradnik Brukings Instituta u Evropi i Americi, gde se njen rad fokusira na Centralnu i Istočnu Evrope, Zapadni Balkan i transatlantsku bezbednost, Montgomeri je zamenik direktora evropskog odseka Olbrajt Stounbridž grupe. 

Veteranka američke međunarodne diplomatije, Montgomeri je nedavno radila u Beloj kući kao savetnik potpredsednika po pitanjima strategije, razvoja politike i odnosa sa Evropom. Njeni drugi zadaci uključuju rad u američkim ambasadama u Rigi, Sarajevu, i Kabulu, kao i Konzulatu SAD u Dubaju. U Stejt Departmentu radila je u kancelariji Sekretara i Kancelariji za pitanja istočne Evrope.

Montgomeri je čest komentator američke spoljne politike i evropskih odnosa, pojavila se na Javnom servisu, i u publikacijama kao što su Washington Post, Foreign Policy, i Politico.

Ima diploma master studija sa Vodrov Vilson škole na Univerzitetu Preston iz oblasti javne administracije u međunarodnim odnosima, i ima diploma političkih nauka i istorije sa Univerziteta Stenford. Dobitnik je Tomas R.Pikering stipendije za međunarodne poslove, i apsolvent je MIT-jevog XXI seminar programa. Govori francuski, ruski i srpsko-hrvatski.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.