Biografije

Zoran Dragišić

Profesor, Poslanik u Skupštini Republike Srbije i profesor na fakultetu Bezbednosti

Prof. dr Zoran Dragišić je redovni profesor Univerziteta u Beogradu- Fakulteta bezbednosti. Diplomirao je na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu 1991. godine, kao student generacije. U toku studija je više puta nagrađivan za izuzetne uspehe u studiranju i bio je stipendista Univerziteta u Beogradu. Magisterijum pravnopolitičkih nauka stekao je 1999. godine, sa odlikom na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2004. godine, takođe sa odlikom. 

Na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu je zaposlen od 1994. godine, kao asistent pripravnik na predmetu osnovi bezbednosti i politički sistem. Za docenta na predmetima bezbednosni menadžment i osnovi bezbednosti izabran je 2005. godine. Za vanrednog profesora biran je 2010. godine, a za redovnog 2014. godine. Od 2010. godine je rukovodilac specijalističkih studija iz oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala. Od 2014. godine je prodekan za razvoj Fakulteta bezbednosti. Objavio je tri monografije i udžbenik i 34 naučna rada u vodećim srpskim i međunarodnim časopisima. Član je redakcije časopisa Vojno delo.

Za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije izabran je 2016. godine na listi SNS-a, član je Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.