Biografije

Wojciech Przybylski

Wojciech Przybylski

Vojček Pžibilski je glavni urednik “Visegrad Insight” i presedavajući fondacije Res Publica u Varšavi, medijskog think tanka čiji je fokus na civilno društvo, inovacije i sigurnost u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Prethodno je bio glavni urednik “Eurozine”-bečkog magazine, sa mrežom evropskih kulturnih časopisa i poljskim tromesečnikom “Res Publica Nowa”. On vodi “New Europe 100” mrežu uspešnih lidera digitalnog doba  Centralne i Istočne Evrope iz oblasti biznisa, itraživanja medija, nevladinih organizacija i javne uprave, član je savetodavnog odbora Evropskog foruma za nove ideje i Evropskog digitalnog foruma.

Bio je predavač na Univerzitetu u Varšavi, gostujući predavač na Pázmány Péter katoličkom Univerzitetu u Budimpešti, mlađi istraživački saradnik na Francuskom istraživačkom centru humanitarnih i socioloških studija u Pragu. Njegova ekspertiza obuhvata evropsku spoljnu politiku i političku kulturu.

Njegovi radovi su objavljivani u Project Syndicate, Foreign Policy, Politico Europe, Journal of Democracy, EUObserver, VoxEurop, Hospodarske noviny, Internazzionale, Zeit, Project Syndicate, Gazeta Wyborcza i nekoliko drugih. 2017. bio je koeditor Routledžove knjige “Razumevanje Centralne Evrope”

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.