Biografije

Ashley Rhoades

Ashley Rhoades

Ešli Roads je analitičar odbrane Rand koorporacije i radi kao koordinator za specijalne projekte RAND-ovog Centra za politiku Bliskog istoka. Njena istraživačka interesovanja obuhvataju terorizam i kontraterorizam (sa naglaskom na Al Kaidu i Islamsku državu), evropsku bezbednost, strateško takmičanje i zastarašivanje.

Roads je magistrirala bezbednosne studije na Džordžijatoun Univerzitetu, škola za spoljne poslove. Završila je postdiplomske studije, sa svim počastima, iz političkih nauka i izbornog predmeta istorije umetonsti na Univerzitetu Stenford.

Roads je provela dva semsetra svojih postidplomskih studija na Univerzitetu Oksfordu, gde je završila obimna istraživanja i kurs na temu internacionalnih bezbednosnih problema. Njena postdiplomska teza obrađivala je ulogu SAD-a u podsticaju stvaranja Koalicije voljnih u Iraku. Njena master teza istraživala je odnos između povratka stranih boraca i terorizma u Zapadnoj Evropi. Dok je radila na svojoj master tezi, Roads je završila stažiranje na Institutu za nacionalnu odbranu sa šefom osoblja studijske grupe za operacije oslobođenja Iraka.

Roads je usavršila veštinu govorništva, političke analize i sposobnosti uredništva tokom svog mandata predsednika Udruženja za međunarodne odnose na Stenfordu, i direktora Stenfordovog modela Ujedinjenih Nacija, kao i položaja glavnog urednika Georgetown Security Studies Review. Njene prethodne profesionalna angažovanja uključuju rad kao istraživački asistent na Stanfordu, sa fokusom na Arapsko-Izraelski konflikt, advokatskog pripravnika u advokatskoj firmi u Vašingtonu, i kao direktora kruga Severne Amerike za pridruživanje UN.

Roads je autor “Ispitivanje vrednosti međunarodnog poretka posle rata”, “Praktikum za prevenciju terorizma:preispitivanje američkog nacionalnog pristupa za borbu sa pretnjom ideološki motivisanog nasilja” i nekoliko drugih RAND-ovih studija.

Pratite nas na #BelgradeNATOWeek

Za više informacija

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.